woensdag 12 september 2007

20 augustus 2007 - Dag 1

Tja, dag 1...

what can I say;

Mijn eerste woorden van die dag waren volgens mij:

JOEOOHEHHOEOOOEHHHEOOOEOEOEOEO!!!!


Eenmaal aangekomen kwam ik tot de volgende conclusie:

Veel te vroeg aanwezig!

Met Keesjan Den Daas (stagebegeleider / hoofd regie van Endemol) had ik afgesproken om de 20e van augustus bij Endemol aanwezig te zijn.
Een man is een man, een woord is een woord. Dit hoor ik al van kinds af aan van m'n vader, en ook deze dag galmde dit door mijn achterhoofd. Met als gevolg dat ik om 0900u aanwezig was. Maar helaas! Keesjan was nog niet aanwezig...
Om 1030u begon ik me toch wel een beetje zorgen te maken. Zou hij wel komen vandaag? Is hij het soms vergeten in alle drukte?

Gelukkig viel het allemaal mee. Om ongeveer 1100u zat ik aan zijn bureau, met een vertrouwd endemol-Douwe-Echberts-Cappuchinootje. Hier had ik er tijdens mijn stage bij lijn4 al plenty van gehad en... Ik kan niet zeggen dat ik die echt gemist heb, maargoed, de caffeine was welkom.

Een uur later zat ik al voor het eerst in een AVID set. AVID is de coca cola onder de montage-software. Het sterkste merk. Roep AVID en iedereen weet wat je bedoelt. In AVID(room) 4 ontmoette ik Tarik Traidia. Remember the name, je zult hem nog vaker tegenkomen. Tarik loopt hetzelfde traject als ik, maar heeft meer ervaring, onder andere door een stage in Barcelona. Een inspirerende collega. Tarik daagt me uit, houdt me scherp en alert en bovendien leer ik van de ervaringen die hij al heeft opgedaan. Hij is ook nooit te beroerd om mij even te helpen. Ik kan alleen maar hopen dat dit wederzijds is. But anyway: Prettig om mee samen te werken.

Het samenwerken betrof vandaag het editten van een item voor Lotto Weekend Miljonairs. De Jackpot van 9.4 miljoen was gevallen, maar de winnaar wou anoniem blijven. Dit gegeven kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Zodoende is er besloten om de "winnende winkel" in het zonnetje te zetten. Sandor Janssen ging langs met een immense taart en een stapel gratis Lotto loten. Tarik had de footage geschoten en hij was aan het monteren. Een boeiende start van een nu al leuke stage.

Daan?? Een blogger?

Ik hoor de reacties al:

Daan een blogger?

Jazeker!!

Dit blog is opgezet naar een suggestie van Keesjan. Een leuke idee, welke ik vol enthousiasme op heb gepakt. Een leuke manier om met iedereen die het maar interesseert te communiceren over het wel en wee van mijn stage.

Enjoy!

Daan