maandag 17 september 2007

22 augustus 2007 - Dag 3

Endemol heeft een samenwerkingsverband ontwikkeld met de regionale omroepen:

De zogeheten Publieke Regionale Omroep (PRO). Programma’s die hiervoor zijn ontwikkeld zijn het onder andere het interactieve MeOnTV, waarbij de kijker zelf reporter wordt en PlaceMatch, een regioquiz waarbij de ene regio het tegen de andere opneemt.

Een internationale presentatie vroeg om een goede weergave hiervan. Omdat Placematch inmiddels met de opnames waren begonnen, was er ook nu materiaal van. Dit wou Keesjan graag opgenomen zien in de PRO-Promo. Er was al een oude promo, maar deze zou nu dus aangevuld worden met up-to-date materiaal.

We hebben eerst de gehele promo ingeladen. Vervolgens hebben we - Keesjan, Tarik en ik - bekeken van welke beelden er beter materiaal beschikbaar was en welke beelden we erin zouden laten. We hebben ook gedacht om voor MeOnTV nieuwe beelden te zoeken, maar de beelden die erin zaten waren met zo veel effecten in elkaar gemonteerd, dat het te veel voet in de aarde zou hebben om dit te evenaren, laat staan te toppen.

Van de producer van PlaceMatch hadden we enkele gespotte Beta-tapes gekregen. Hierop stond materiaal wat we konden gebruiken. Deze beelden worden ondersteund door een Engelse voice-over. De tekst diende dus met beeld geïllustreerd te worden. Uit de gespotte beelden hebben Tarik en ik geschikt materiaal gezocht. Dit hebben we ingeladen en gemonteerd in de bestaande promo. Hier hebben we vervolgens een leuk muziekje bijgeplaatst.

Vervolgens heeft Keesjan met een Amerikaans Native Speaker de voice over ingesproken. Erg leuk om dit proces van dichtbij mee te maken.