maandag 17 september 2007

23 augustus 2007 - Dag 4

Voor Life en Cooking zullen we regelmatig filmpjes moeten maken. Keesjan attendeerde ons erop dat het mogelijk was om filmpjes te analyseren. Aangezien deze filmpjes op de server stonden, konden we deze ook thuis analyseren. Tarik is bij mij thuis langs gekomen, om aldaar de filmpjes te analyseren. Nadat de filmpjes eindelijk bereikbaar waren, hebben we er een behoorlijk aantal bekeken.

Wat me vooral opviel, was de snelheid in de filmpjes. Er gebeurde constant wel iets. Om een voorbeeld te geven: Bij een “cup-a-soup” item werd er erg snel gefilmd.

De deur gaat open; je ziet een meisje binnenkomen.

Vervolgens werd er uitgetrokken. Je ziet dat het gefilmd is via de spiegel

Op het moment dat je beseft dat het een spiegel is, wordt de focus verlegd van de spiegel naar de deur.

Terwijl de deur verder opengaat, het meisje in de deuropening staat, roept ze

“mam, ik ben thuis”. Vervolgens wordt er heel snel ingezoemd op de deurpost en gaan we door naar het volgende shot.


Erg snel gefilmd, waardoor iets redelijk saais, (thuiskomst willekeurig meisje) op een leuke, dynamische manier in beeld wordt gebracht. Op deze manier houd je erg veel snelheid in je filmpje. Aan het hele filmpje kun je zien dat er van te voren goed over na is gedacht. De gedachte dat het voor mij dus ook binnen bereik is om dit soort items te gaan maken is simply thrilling!

De dag eindigde met een gezellig biertje en voetbal. De buren kwamen nog even langs. Wat een combinatie denk je dan. Een dag vrij te besteden, filmpjes analyseren en voetbal kijken met je collega en vrienden. ...Super!